Inspectie treedt nog niet op tegen scholen die weigeren open te gaan

Geschreven door Redactie

De Inspectie van het Onderwijs treedt nog niet op tegen middelbare scholen die maandag niet volledig zijn opengegaan.

Dat meldt het ANP. De scholen negeren de verplichting om alle leerlingen weer volgens de normale roosters les te geven.

De besturen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad en Het Baken in Almere weigeren dat. De leerlingen komen nu net als eerder dit jaar in halve klassen naar de scholen, Scholengemeenschap Lelystad, ISG Arcus en De Rietlanden. "Wij willen dat niet voor de laatste paar lesweken omgooien", meldt woordvoerder Rhody Matthijs van SVOL.

Er is wel contact geweest met de inspectie. "Een ouder heeft een klacht ingediend naar aanleiding van ons besluit", aldus Matthijs. "De inspectie had wel begrip voor onze situatie, maar er volgt mogelijk nog een gesprek."Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?