Zeewolde scoort voldoende bij verkeersenquête

Geschreven door Redactie
Zeewolde scoort voldoende bij verkeersenquête

De gemeente Zeewolde krijgt voor verkeersveiligheid een 6,8. Dat is de uitkomst van een enquête die de gemeente zelf hield onder haar inwoners. Aan de enquête deden meer dan 1.000 Zeewoldenaren mee.


Uit de enquête kwamen volgens de gemeente Zeewolde twee verbeterpunten naar voren. Het eerste punt zijn de onduidelijke plekken om met een fiets over te steken. Enkele fietsers langs de Sportlaan herkennen dat wel. "Bij de ene rotonde heb je voorrang, en bij de andere niet", vertelt een fietser. Een andere fietser zegt een keer te zijn aangereden op de rotonde bij de Horsterweg en de Zuiderzeeweg. Je mag daar als fietsers ook links rond de rotonde rijden. "Daar is het iets minder veilig" 


Over het algemeen voelen de fietsers zich veilig op de weg. Het tweede verbeterpunt is hard rijden door woonwijken. Ook het winkelerf aan de Gelderseweg wordt daarbij genoemd. "Het is daar levensgevaarlijk", zegt een voorbijganger. Het gaat er volgens hem soms maar net goed. "Je mag daar 15 km per uur. Als het niet druk is, rijden ze wel 60 of 70." 

De gemeente Zeewolde wil er meer van weten. Inwoners kunnen daarom vanaf maandag inloggen op een interactieve kaart en daar zelf op aangeven waar het onveilig. De gemeente laat weten de goede en de slechte punten grondig te zullen analyseren. De verbeteringen komen dan in het nieuwe Gemeentelijke Verkeer en Vervoersplan. 


Onze Ambassadeurs