Gemeente strijdt tegen hondenpoep: 'aanlijnplicht is opruimplicht'

Geschreven door Redactie
Gemeente strijdt tegen hondenpoep: 'aanlijnplicht is opruimplicht'

In de strijd tegen hondenpoep heeft de gemeente Zeewolde nieuwe regels opgesteld. Vanaf 18 november moet hondenpoep worden opgeruimd op de plekken waar een aanlijnplicht geldt. Ook is de hondenkaart vernieuwd.


Daarop staat bijvoorbeeld waar 'aanlijnplicht is opruimplicht' geldt, of waar honden helemaal niet mogen komen. Daarnaast staan de speciale uitlaat- en losloopplaatsen aangewezen. Omdat de gemeente veel klachten van stankoverlast ontving, is er dit keer gekozen voor minder losloopplaatsen. 


De vernieuwde hondenkaart wordt ook digitaal beschikbaar, zodat Zeewoldenaren een adres kunnen intikken om te zien welke regels gelden in de omgeving. De kaart is ook te printen en kan eventueel worden afgehaald bij de receptie van het stadhuis. 


Nieuw op de kaart zijn ondergrondse containers. Deze hebben aan de zijkant een kleine opening voor zwerfafval. De gemeente laat weten dat deze opening kan worden gebruikt voor hondenpoepzakjes. Speciaal daarvoor zijn ze op de kaart erbij gezet. Voor het gebruik van de opening aan de zijkant is geen toegangspas nodig.

Onze Ambassadeurs