Nieuwe fietsroute verbindt buitengebieden en verbetert veiligheid

Geschreven door Achraf Chraibi

De gemeente Ermelo gaat het fietspad over de Groevenbeekse Heide in 2021 verbeteren. Het fietspad verbindt twee toeristische buitengebieden met elkaar, het oostelijke en het westelijke buitengebied.

Met de verbeteringen willen we ervoor zorgen dat men eerder de fiets pakt en komt er een goede en veilige fietsroute voor alle gebruikers. Dit is een wens van de gemeenteraad.

Het bestaande fietspad van asfalt is twee meter breed met aan beiden kanten een halfverharde strook van een halve meter. Het toeristisch fietsverkeer neemt toe en ook scholieren maken veel gebruik van dit pad. De huidige breedte van het pad biedt daarom niet meer voldoende ruimte voor alle gebruikers om elkaar veilig te passeren. Er komt hier nu een fietspad van drie meter breed van stabiele betonverharding, zodat alle gebruikers voldoende ruimte hebben. 

Het aan te leggen fietspad sluit straks aan op het vernieuwde fietspad bij bedrijventerrein Kerkdennen. Dit fietspad is in het najaar van 2020 aangelegd en zorgt ervoor dat fietsers het drukke verkeer rondom het bedrijventerrein vermijden. Beide paden vormen zo één veilige en snelle fietsroute voor fietstoeristen en voor de scholieren. Ook verbetert de bereikbaarheid van voetbalvereniging DVS ’33.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?