Gemeente Ermelo en CPO in vogelvlucht tekenen voor woningbouw aan Rodeschuurderwegje

Geschreven door Redactie
Gemeente Ermelo en CPO in vogelvlucht tekenen voor woningbouw aan Rodeschuurderwegje

De gemeente Ermelo en de initiatiefnemers van CPO in Vogelvlucht ondertekenden de overeenkomst voor het project CPO in Vogelvlucht.

De initiatiefnemers van CPO in Vogelvlucht, vooral startende jongeren, willen 34 woningen bouwen aan het Rodeschuurderwegje.

De woningen komen op een stuk grond naast het sportveld van Buurthuis “Ons Huis” in Horst. Het college stemde eerder al in met het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet nog over het plan besluiten.

Voor het project is gebruik gemaakt van het functieveranderingsbeleid buitengebied. De stallen aan de Haspel zijn gesloopt. De ruimte die daar is ontstaan, wordt nu gebruikt voor woningbouw. Het gebied de Haspel ligt niet binnen het functieveranderingsbeleid. Maar het college vindt dit een belangrijk project, omdat het aantal goedkope en middeldure woningen voor starters hiermee groeit. Het college heeft daarom aan de raad voorgesteld gebruik te maken van de zogenaamde “Hardheidsclausule van de Structuurvisie Functieverandering”. Deze clausule maakt het mogelijk voor de gemeenteraad om toch hulp te geven aan dit project.



Onze Ambassadeurs