Hoe ziet Harderwijk eruit in 2040?

Geschreven door Redactie
Hoe ziet Harderwijk eruit in 2040?

Hebben we straks in elke wijk genoeg voorzieningen? Hoe kunnen we de bereikbaarheid verbeteren? Zijn onze huizen dan allemaal van het gas af? En hoe werken en ondernemen we straks in onze gemeente?

Omgevingsvisie

Harderwijk werkt aan een toekomstvisie voor de stad: de omgevingsvisie. In deze visie wordt beschreven hoe de stad er in de toekomst uit gaat zien. En hoe we omgaan met uitdagingen zoals de woningvraag, gezondheid, bereikbaarheid, duurzaamheid en klimaatverandering.

Omgevingsplan

We maken ook een omgevingsplan. Dit plan geeft antwoord op de vraag hoe we de ruimte in de stad willen gebruiken. Ruimte is schaars. We moeten dus keuzes maken. In het omgevingsplan komt te staan welke ontwikkelingen en initiatieven waar mogelijk zijn en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen.

Praat en denk mee

Samen met de stad maken we daarin keuzes. We leggen daarom graag een aantal prikkelende stellingen aan u voor op Online Stadsgesprek Harderwijk. U kunt de vragenlijst invullen op www.harderwijk.nl/omgevingsvisie. Daarnaast voeren we gesprekken, gaan we op wijkbezoek en organiseren we bijeenkomsten. De uitkomsten nemen we mee bij het opstellen van de omgevingsvisie en het omgevingsplan.




Onze Ambassadeurs