Coronavirus woekert door, opnieuw weekrecord geregistreerde besmettingen

Geschreven door Redactie
Coronavirus woekert door, opnieuw weekrecord geregistreerde besmettingen

Flevoland is opnieuw een van de veiligheidsregio's met de hoogste besmettingsgraad van het land. Per 100.000 inwoners zijn de afgelopen week bijna 400 nieuwe besmettingen geconstateerd.

Alleen in Limburg-Noord, Utrecht en Gelderland-Midden waren er naar verhouding meer positieve tests onder inwoners. Dit blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM die dinsdag bekend zijn gemaakt. 


Vorige week was Flevoland nog landelijke koploper. Toen werden per 100.000 inwoners ongeveer 300 besmettingen geteld. De afgelopen week zijn drie inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om inwoners van Almere, Noordoostpolder en Urk. Ook werden minimaal 16 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van COVID-19. In alle Flevolandse gemeenten was een stijging te zien, de grootste in Lelystad. Alleen in de gemeente Urk daalde het aantal besmettingen. 


De data zijn overigens nog niet compleet. Door een landelijke storing missen volgens het RIVM zo'n zesduizend landelijke positieve tests in de cijfers. Onbekend is hoeveel hiervan uit Flevoland komen. 


Absoluut gezien werden nog steeds de meeste mensen positief getest in Almere: 887. Vorige week waren er nog 664 positieve testen in die gemeente. In Lelystad kwamen er 303 positieve testen bij. Een week eerder waren dat er 178. In Noordoostpolder testten 220 inwoners positief, een kleine stijging ten opzichte van de 206 van vorige week. 





Onze Ambassadeurs