Ontbijt tips!

Geschreven door Redactie
Ontbijt tips!

Het is misschien het laatste dat op je ochtend-to-do-lijst staat, of erger nog, het staat misschien helemaal niet op je lijst.

Maar een gezond ontbijt geeft je lichaam weer energie, geeft je dag een vliegende start en kan zelfs je algehele gezondheid ten goede komen. Sla deze belangrijke maaltijd niet over. Ontbijt geeft je de kans om elke dag te beginnen met een gezonde en voedzame maaltijd.


Volwassenen die aangeven regelmatig een gezond ontbijt te eten, hebben meer kans om: meer vitamines en mineralen te eten, hun gewicht en bloedsuikerspiegel te beheersen en beter te presteren op het werk. Kinderen die regelmatig gezond ontbijten, hebben meer kans om: te voldoen aan de dagelijkse behoefte, aan voedingsstoffen een gezond lichaamsgewicht te hebben, concentratie en minder dagen op school te missen 


Dit is de kern van een gezond ontbijt: volle granen zoals volkorenbroodjes en bagels, warme of koude volkorengranen, volkoren Engelse muffins en volkorenwafels. 

Magere eiwitten, eieren, mager vlees, peulvruchten en noten.

Magere zuivelproducten zoals melk, yoghurt met gewone of minder suiker en magere kazen, zoals cottage cheese en natuurlijke kazen.

Fruit en groenten onder meer vers of bevroren fruit en groenten, 100 procent sapdranken zonder toegevoegde suiker en fruit- en groentesmoothies. Samen leveren deze voedselgroepen complexe koolhydraten, vezels, eiwitten en een kleine hoeveelheid vet - een combinatie die gezondheidsvoordelen biedt en je urenlang een vol gevoel geeft.


Gezonde ontbijtopties zijn onder meer: 


- Gekookte havermout met amandelen of gedroogde bessen 

- Een volkoren pitabroodje gevuld met hardgekookt ei en een groente zoals spinazie

- Een volkoren tortilla gevuld met groenten, salsa en magere geraspte kaas

- Een smoothie van fruit , naturel yoghurt en een lepel tarwekiemen

- Een volkoren sandwich met mager vlees en magere kaas, sla, tomaat, komkommer en paprika

- Wentelteefjes gemaakt met volkorenbrood, eiwit of een eivervanger, kaneel en vanille


Probeer deze tips: kook vooruit, maak de avond ervoor ontbijt. Gewoon 's ochtends zo nodig opwarmen. Zoek uit wat je de avond ervoor als ontbijt gaat eten. Zet vervolgens de droge ingrediënten en eventuele kommen, apparatuur of pannen neer. Ze zijn morgenochtend klaar voor gebruik. Pak het in, maak de avond ervoor een ontbijt voor onderweg. 'S Morgens kun je het pakken en gaan naar je werk.

Onze Ambassadeurs