Gemeente Ermelo stelt visiedocument klimaatadaptatie vast

Geschreven door Redactie
Gemeente Ermelo stelt visiedocument klimaatadaptatie vast

Om in de toekomst prettig te kunnen blijven wonen, werken en recreëren moeten we ons voorbereiden op klimaatveranderingen.

We moeten rekening houden met hevige regenbuien, periodes van droogte en hitte en de gevolgen van extreme wateroverlast. In het visiedocument ´Klimaatadapatie´ heeft de gemeente Ermelo samen met inwoners, bedrijven en organisaties de uitgangspunten voor een klimaatbestendig Ermelo op papier gezet.

Doelstellingen:

Eind 2017 ondertekende de gemeente Ermelo, samen met 27 andere gemeenten, twee provincies en het Waterschap Vallei en Veluwe, het Regionaal Manifest Ruimtelijke Adaptatie. Daarna is de gemeente aan de slag gegaan met het uitvoeren van de twee centrale doelstellingen uit het manifest:

1. Nederland handelt klimaatbewust vanaf 2020

2. Nederland is klimaatrobuust in 2050

Het visiedocument: ‘Een klimaatbestendig Ermelo’ is daar het eerste resultaat van.


Het visiedocument is tot stand gekomen in samenwerking met inwoners, bedrijven en organisaties. Nu de uitgangspunten voor een klimaatbestendig Ermelo op papier staan, gaan ze aan de slag met een uitvoeringsplan. Hierin worden de doelstellingen uit de visie uitgewerkt in concrete acties en activiteiten.



Onze Ambassadeurs