RIVM: 12 coronadoden en 23 ziekenhuisopnames in afgelopen week

Geschreven door Redactie
RIVM: 12 coronadoden en 23 ziekenhuisopnames in afgelopen week

De afgelopen week zijn zeker twaalf inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om vijf personen uit Almere, drie Zeewoldenaren, twee mensen uit Noordoostpolder, één uit Lelystad en één inwoner van Urk. Ook werden 23 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van COVID-19. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM dinsdag bekendmaakte.

Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week verder gedaald ten opzichte van de weken ervoor: 871 inwoners van de provincie werden positief getest. Dat zijn er ruim 380 minder dan in de week daarvoor.


In alle Flevolandse gemeenten daalde het aantal geregistreerde besmettingen.

Absoluut gezien werden de meeste mensen positief getest in Almere: 467. Vorige week waren er nog 713 positieve testen in die gemeente. In Lelystad waren er 122 positieve testen. Een week eerder waren dat er 159. In Noordoostpolder werden 109 inwoners positief getest, tegenover 148 vorige week.

In Dronten testten 76 inwoners positief tegenover 89 de week daarvoor. Op Urk kwamen er de afgelopen week 52 coronabesmettingen bij, tegenover 67 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. In de gemeente Zeewolde daalde het aantal positieve testen naar 45 tegenover 74 vorige week.


De afgelopen week kwamen er in Flevoland twaalf coronasterfgevallen bij. Een week eerder waren dat er nog acht. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de corona-pandemie komt daarmee op 182. Het aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 63, gevolgd door Lelystad met 52, in Noordoostpolder 23, in Dronten 20, op Urk 12, en in Zeewolde 12. Landelijk zijn er 608 coronadoden gemeld in de afgelopen week. In de week daarvoor kwamen er landelijk nog 743 coronasterfgevallen bij. Het RIVM meldt dat de cijfers hierover achter kunnen lopen.



Onze Ambassadeurs