RIVM: tien Flevolandse sterfgevallen en vijftien ziekenhuisopnames door corona

Geschreven door Redactie
RIVM: tien Flevolandse sterfgevallen en vijftien ziekenhuisopnames door corona

De afgelopen week zijn zeker tien inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om vijf personen uit Almere, twee mensen uit Lelystad, ook twee uit Noordoostpolder en één Drontenaar.

Verder werden vijftien Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege een ernstig verloop van het virus. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers die het RIVM dinsdag bekend heeft gemaakt.

Het aantal nieuwe geregistreerde coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week verder gedaald ten opzichte van de weken ervoor: 650 inwoners van de provincie werden positief getest. Dat zijn er 221 minder dan in de week daarvoor. In alle Flevolandse gemeenten daalde het aantal geregistreerde besmettingen.

n de gemeente Zeewolde daalde het aantal positieve testen van 45 naar 37. Door de 650 positieve testen van afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Flevoland 23.305 inwoners officieel besmet geraakt.

De testen hebben de afgelopen week landelijk 35.635 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt daarmee in Nederland op 956.867. Van 268.603 GGD-testen die de afgelopen zeven dagen in Nederland zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 11,7 procent positief, net als vorige week. In Flevoland zijn de afgelopen week per dag gemiddeld 748 mensen door de GGD getest. Het percentage dat hiervan positief is getest lag afgelopen week op 11,8 procent. In de week daarvoor was dat 12,3 procent.

Onze Ambassadeurs