Harderwijk heeft nieuwe Regenboog Agenda 2020-2023

Geschreven door Redactie
Harderwijk heeft nieuwe Regenboog Agenda 2020-2023

Op dinsdag 26 januari is de Regenboog Agenda 2021-2023 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

De Agenda met plan van aanpak geeft een gevolg aan de eerder door de raad vastgestelde Regenboog Notitie: Seksuele en genderdiversiteit 2020-2023. In de agenda staan activiteiten die de sociale acceptatie en positie van LHBTI-inwoners verbeteren in de lokale samenleving.

De gemeente wil met de Regenboog Notitie de komende jaren nog meer inzetten op de ambities: Zichtbaar Welkom, Duurzaam Contact en Voorlichting & Educatie. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met de lokale LHBTI stichting: de Village People. Eén van de activiteiten is het opstellen van een Regenboog adviesraad. De ambassadeurs in deze raad vertegenwoordigen een brede representatie vanuit de LHBTI gemeenschap. Zij denken mee over hoe LHBTI behoeften het best kunnen worden behartigd, specifiek op de onderwerpen: Jeugd & Onderwijs, Religie & Culturele achtergrond, Zorg & Ouderen en Sport. Daarnaast delen ze hun input op de LHBTI beleidsontwikkeling en uitvoering.

Een tweede initiatief uit de agenda is het opzetten van een online platform voor en door de LHBTI gemeenschap op de Veluwe. De website wordt in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd. Het biedt een plek waar LHBTI-inwoners hulpvragen kunnen stellen, ideeën uit kunnen wisselen en waar een lokale agenda van activiteiten te vinden. Dit is een tipje van de sluier, maar er volgen nog meer activiteiten om naar uit te kijken!

Samen met het inwonerinitiatief Village People werkt regenbooggemeente Harderwijk aan sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen (LHBTI). De gemeente zet zich in voor gelijke behandeling, sociale samenhang, veiligheid en leefbaarheid, zodat Harderwijk voor iedereen een kleurrijke, gastvrije en veilige stad kan zijn. Harderwijk zijn wij samen.

Onze Ambassadeurs