Huismus meeste geteld bij tuinvogeltelling

Geschreven door Redactie
Huismus meeste geteld bij tuinvogeltelling

De huismus is in Flevoland tijdens de nationale tuinvogeltelling veruit het meeste geteld, bijna 16.000 keer.

Dit weekeinde mochten mensen een half uur lang vogels tellen in de tuin. Volgens de Vogelbescherming was het aantal deelnemers aan de telling niet eerder zo hoog. De Vogelbescherming denkt dat de lockdown als gevolg van de coronacrisis daaraan heeft bijgedragen.

Een recordaantal van ruim 165.000 deelnemers deed afgelopen weekend mee aan het grootste citizen-science-project van Nederland. Vorig jaar waren dat er bijna 91.000. De deelnemers telden in totaal meer dan 2,3 miljoen tuinvogels, ook een record. In Flevoland deden ruim 3.100 mensen mee, die bijna 60.000 vogels telden.

De Flevolandse top drie is bijna gelijk aan de Nederlandse top drie. Op de derde plaats in Flevoland staat de merel, landelijk is de pimpelmees meer geteld. Het aantal vogels per tuin is dit jaar overigens afgenomen van 30 vogel per tuin vorig jaar naar 19 nu. Volgens de Vogelbescherming komt dat door het zachte winterweer. In bossen en weilanden is nog voldoende voedsel beschikbaar. De trek naar de stad neemt daardoor af.

Onze Ambassadeurs