papiercontainers worden niet meer geleegd

Geschreven door Redactie
papiercontainers worden niet meer geleegd

papiercontainers worden niet meer geleegd

Afvalinzameling deze week grotendeels onmogelijk Het inzamelen van afval is deze week in Flevoland op veel plekken nauwelijks mogelijk. Dat zegt afvalbedrijf HVC op haar website. Op voorhand is nu al duidelijk dat het inzamelen van oud papier en GFT-afval tot en met zondag 14 februari niet mogelijk is.

Voor wat betreft het plastic afval en restafval is ophalen afhankelijk van de staat van de wegen. Een woordvoerder van HVC laat weten dat het ophalen van die afvalstromen alleen kan als de weg relatief schoon en gestrooid is. Dat zijn op dit moment vooral de doorgaande wegen.

Dat betekent dat de afvalwagens de meeste dorpen niet in zullen gaan. Over het algemeen zijn de dorpsingangen begaanbaar, maar liggen zijstraten nog vol met sneeuwbulten. Door de harde wind zijn zondag op sommige plekken tientallen centimeters hoge sneeuwduinen ontstaan.

Ondergrondse containers zullen geleegd worden als dit op een veilige manier mogelijk is. De woordvoerder van HVC laat weten dat updates over de afvalinzameling vooral via de website gegeven zullen worden.

Milieustraat Emmeloord twee dagen dicht

Ook de milieustraat in Emmeloord moet eerst sneeuwvrij gemaakt worden. En ook werken de medewerkers van de milieustraat mee aan het schoonhouden van de wegen in Noordoostpolder. Daardoor blijft het afvalbrengstation aan de Montageweg maandag en dinsdag gesloten.






Onze Ambassadeurs