De gemeente Zeewolde organiseert een informatieavond 29 maart in verband datacentrum

Geschreven door Redactie
De gemeente Zeewolde organiseert een informatieavond 29 maart in verband datacentrum

In Noord-Holland blijkt dat er door de datacentra een tekort aan drinkwater kan ont-staan en dat het gebruikte water vervuild in het milieu wordt gestort. Volgens de gemeente zal dit in Zeewolde niet aan de orde zijn.

Wethouder Egge Jan de Jonge: "We snappen heel goed dat dit in Zeewolde en omgeving ook vragen oproept. Tot nu toe kunnen we telkens zeggen dat wij het echt anders gaan doen dan in Noord-Holland." Om toch eventuele onrust weg te halen en vragen te beant-woorden zal er maandagavond 19:00 een online informatieavond gehouden worden.

Het data-center in Zeewolde zal anders zijn dan in Noord-Holland want het gaat géén gebruik ma-ken van drinkwater, zo benadrukt de wethouder. Het water voor koeling van de computer-servers komt straks uit de naastgelegen Hoge Vaart. En daaraan zijn strenge regels ver-bonden. "Het water dat we straks uitlozen is uiteindelijk schoner dan wat we eruit ha-len." Op dit moment is er nog de mogelijkheid van inspraak bij de gemeente. De Jonge: "Als mensen nog bezwaren hebben moeten ze die vooral ook kenbaar maken bij de ge-meente." In juni moet er door de gemeenteraad gestemd worden over of het datacenter er daadwerkelijk mag komen. Op maandagavond 29 maart om 19.00 uur is een informatiebij-eenkomst over de komst van het datapark. De bijeenkomst wordt opgenomen en uitgezonden via een livestream van de Lokale Omroep Zeewolde.


Onze Ambassadeurs