Happy Stones populair in Zeewolde: "Om een beetje kleur te brengen"

Geschreven door Redactie
Happy Stones populair in Zeewolde:

Op steeds meer plekken in Zeewolde zijn geschilderde stenen te vinden. Ze worden gemaakt door de Happy Stones Facebookgroep van Zeewolde.

Die is de afgelopen tijd flink gegroeid, naar meer dan 200 leden. De leden schilderen stenen om wat vreugde te geven in de coronatijd.

"Het is gewoon heel subtiel", zo omschrijft Monique Struis het idee. "Als mensen een glimlach op hun gezicht krijgen als ze de steen vinden, dan is je doel bereikt." Ze kwam de beschilderde stenen vorig jaar zelf voor het eerst tegen op internet. Ze vond het idee zo leuk dat ze besloot een Facebookgroep voor Zeewolde te beginnen.

"Het was net na die berenjacht, waarbij kinderen konden speuren naar beren achter ramen. Ik wilde mensen ook iets geven om naar buiten te gaan, iets positiefs brengen." En dat sloeg aan in het dorp. Inmiddels zijn er tientallen mensen lid van de groep.

Struis is altijd al creatief bezig, maar het maken van Happy Stones levert haar nog iets extra’s op: "Als je iets creëert of maakt voor jezelf en je zet het neer, dan houdt het een beetje op. Hier komt er nog een stuk achteraan en dat vind ik zo leuk."

''Iedereen achter zijn eigen voordeur en toch samen'' — Monique Struis

Samen met de andere leden van de groep verspreidt ze de beschilderde stenen door Zeewolde. De vinder mag ze meenemen naar huis of verder verspreiden. "Indirect groeit er een gemeenschap", legt Struis uit. "Iedereen achter zijn eigen voordeur en toch samen. Toch heb je samen een doel, om een beetje kleur in Zeewolde te brengen."







Onze Ambassadeurs