Stap in de Energietransitie (subsidieregeling)

Geschreven door Redactie
Stap in de Energietransitie (subsidieregeling)

Met de subsidieregeling 'Stap in de energietransitie' wil de gemeente ervoor zorgen dat er in Zeewolde minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken en meer energie gaan besparen.

Energietransitie betekent eigenlijk energie-overgang. Hiermee wordt bedoeld om in de toekomst zo min mogelijk gebruik te maken van fossiele brandstoffen (bijvoorbeeld olie, kolen en gas). Het gebruik van fossiele brandstoffen kan verminderen door meer duurzame energiebronnen te gebruiken en het energieverbruik te verlagen.

Voor wie is de subsidieregeling 'Stap in de Energietransitie'?

De volgende organisaties kunnen aanspraak maken op subsidies. Ze moeten dan voldoen aan een aantal voorwaarden die hieronder per organisatievorm worden opgesomd.

  1. Ondernemingsplan;
  2. Maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties, woningbouwcorporaties, sportverenigingen en groepen burgers die zich hebben georganiseerd met rechtspersoon;
  3. Maatschappelijke organisaties, energiecoöperaties, woningbouwcorporaties, sportverenigingen en groepen burgers die zich hebben georganiseerd met rechtspersoon die gebruik willen maken van de vermenigvuldigingsregeling.

Wil je meer weten over de subsidieregeling? Bekijk dan de website van Gemeente Zeewolde. Direct een subsidie aanvragen? Klik dan op deze link. 


Onze Ambassadeurs