Winkeliers klaar voor winkelen op afspraak

Geschreven door Redactie
Winkeliers klaar voor winkelen op afspraak

Winkeliers zijn er klaar voor om woensdag op afspraak weer open te gaan. Vanaf morgen mogen maximaal twee klanten per verdieping tegelijkertijd in een winkel aanwezig zijn. Het is verplicht om een bezoek minstens vier uur van tevoren aan te melden. Een winkelbezoek mag maximaal tien minuten duren.

In het stadshart van Almere zijn 31 winkels die op die manier hun deuren weer openen. Dat blijkt uit een overzicht dat is gepubliceerd op de website van het winkelcentrum. Bij grote winkelketens is het mogelijk om online een tijdslot te reserveren. Bij kleinere en zelfstandige winkeliers zal het maken van een afspraak in veel gevallen telefonisch moeten gebeuren.

Bij boekwinkel The Read Shop in Lelystad merkt eigenaar Jan Bos dat er enthousiasme is bij mensen om weer naar de winkel te komen. Ook al is het maken van een afspraak verplicht. "Ik had vandaag nog iemand aan telefoon die uitsprak: 'Ik ben vaste klant, en ik mis het heel erg dat ik geen boeken of bladen kan bestellen.' Ze gaf aan: 'ik ga enorm veel bij jullie bestellen.'" Volgens Bos is het enthousiasme een teken dan mensen er weer op uit willen.


Onze Ambassadeurs