Nederland plant bomen met Staatsbosbeheer

Geschreven door Redactie
Nederland plant bomen met Staatsbosbeheer

Bomen voor nieuwe bossen in alle 12 Nederlandse provincies, dat is het doel van de campagne Nederland plant bomen.

Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO2, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Draag ook jouw boompje bij aan een groener Nederland.

De campagne is een initiatief van Omroep EO, samen met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds.

Over Nederland plant bomen

Nederland Plant Momen vraagt aan iedereen in Nederland om te helpen bij het planten van bomen. Voor 7,50 euro koop je een boom die wordt geplant in een van de nieuw te ontwikkelen bossen in elk van de 12 provincies. Zo draag ook jij aan een nog beter woon- en leefklimaat!

De bomen worden geplant door Staatbosbeheer. Dit gebeurde in de periode van 18 november 2020 tot en met midden maart 2021. Dit is het ideale seizoen om bomen te planten. Donaties die binnen zijn gekomen na deze periode worden in het volgende plantseizoen (vanaf november 2021) geplaatst.

Plant een boom

Wil jij ook een boom planten? Dat kan via Nederland Plant Bomen. Online geef je aan in welke provincie je een boom wilt doneren. De donatie gaat via de betaalpagina van het Buitenfonds. Zij zullen als onafhankelijke financiële stichting de donaties overmaken aan Staatsbosbeheer na verantwoording van de plantwerkzaamheden. Klik hier om doorverwezen te worden naar de aanbieder. 





Onze Ambassadeurs