Recept van de week: Patatas Bravas

Geschreven door Redactie
Recept van de week: Patatas Bravas

Maak van dit klassieke tapasgerecht een onderdeel van je kookrepertoire het zijn gewoon aardappelen in een pittige tomatensaus.

Wat heb je nodig om dit heerlijke tapasgerecht te maken?

Ingrediënten: 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui (gehakt), 2 teentjes knoflook (gehakt)
227 gram tomatenblokjes in blik, 1 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels zoete paprika, snufje chilipoeder, snufje suiker, gehakte verse peterselie, 900 gram aardappelen ( in kleine blokjes gesneden) en 2 eetlepels olijfolie.

Stap 1: Verhit de olie in een pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de knoflook, gehakte tomaten, tomatenpuree, zoete paprika, chilipoeder, suiker en een snufje zout toe en breng onder af en toe roeren aan de kook. Laat het sudderen en kook gedurende 10 minuten tot het vlezig is. Kan tot 24 uur gekoeld bewaard worden.

Stap 2: Verwarm de oven tot 200C / 180C ventilator / gas 6. Dep de aardappelen droog met keukenpapier, doe ze in een braadslee en meng de olijfolie en wat kruiden erdoor. Rooster 40-50 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Giet de aardappelen in serveerschalen en schep de tomatensaus erover. Bestrooi met wat verse peterselie om te serveren.


Onze Ambassadeurs