Gemeente kiest voor zorgvuldigheid bij komst arbeidsmigrantenhotel

Geschreven door Redactie
Gemeente kiest voor zorgvuldigheid bij komst arbeidsmigrantenhotel

De gemeente van Harderwijk gaat de mogelijke komst van het arbeidsmigrantenhotel aan de Goede Reede/Groene Zoomweg met de buurt voorbereiden.

Het college van B&W staat positief tegenover dit initiatief, maar er wordt eerst een informatieavond voor de buurt georganiseerd voordat de gemeenteraad uiteindelijk een besluit gaat nemen.

Voor de realisering van de komst van het arbeidsmigrantenhotel wordt afgeweken van het bestemmingsplan. Hiervoor is  een omgevingsvergunning nodig en een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad. Binnenkort wordt er een informatieavond voor de buurt gehouden. Voor deze informatieavond worden ook raadsleden uitgenodigd. Daarna wordt het plan behandeld in de raadscommissie Ruimte. Voordat de raad de definitieve verklaring afweegt, kunnen er nog een zienswijzen worden ingebracht. De gemeenteraad en belanghebbenden wordt dus op verschillende momenten betrokken voordat er definitieve besluitvorming plaatsvindt.

De komst van een goede huisvesting betekent voor arbeidsmigranten woon- en leefkwaliteit. Dat is belangrijk voor de arbeidsmigrant, maar ook voor het lokale en regionale bedrijfsleven. De locatie is een goede oplossing voor het verblijf van arbeidsmigranten die hier veelal tijdelijk werken. Duurzaamheid, kwaliteit, uitstraling en wooncomfort zijn belangrijke voorwaarden voor de komst van het hotel. Het initiatief past ook binnen het door de raad vastgestelde wensen voor huisvesting arbeidsmigranten.

Onze Ambassadeurs