Ondernemers voor Horsterwold lastig te vinden: het is pionieren

Geschreven door Redactie
Ondernemers voor Horsterwold lastig te vinden: het is pionieren

Het blijkt erg lastig te zijn om ondernemers te vinden die een bedrijf willen beginnen in natuurgebied Horsterwold in Zeewolde.

 Vijf jaar nadat Staatsbosbeheer begon met een wervingscampagne is er nog geen nieuwe ondernemer gestart. Wel zijn er twee die in de afrondende fase zitten en hopen binnenkort te kunnen beginnen. In totaal zijn zeven locaties beschikbaar.

Er zijn in de afgelopen jaren 45 plannen ingediend, waarvan het overgrote deel niet door de selectieronde kwam. "We vragen vrij specifieke ondernemers", vertelt Hans Breeveld van Staatsbosbeheer, boswachter in het Horsterwold. "Je moet ook wat toevoegen en het moet levensvatbaar zijn. We hebben veel verzoeken gehad, maar vaak is het niet levensvatbaar. Ondernemers moeten met een plan komen dat past binnen de sfeer en het karakter van het gebied. Horsterwold is één van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland met in het midden de Stille Kern, een oerbos waar de natuur met rust gelaten wordt. Als voorbeeld noemt Staatsbosbeheer een klimbos of en archeologisch dorp. "Op die manier kunnen we het Horsterwold verder ontwikkelen en nog aantrekkelijker maken voor het publiek", zo staat in de brochure die vijf jaar geleden is aangemaakt.


Onze Ambassadeurs