In Flevoland gaat de huizenprijs het meest stijgen

Geschreven door Redactie
In Flevoland gaat de huizenprijs het meest stijgen

De komende tijd stijgen de huizen in Flevoland het sterkst van alle andere provincies.

De economen van Rabobank verwachten dit jaar een stijging van zo´n 20 procent, tegen een landelijk gemiddelde van 14,4 procent. Voor volgend jaar is de verwachte prijsstijging wat lager met 15 procent voor Flevoland, tegen landelijk 11,5 procent. Voor starters is dit niet zo mooi nieuws, zegt de bank. Het betekent namelijk dat kopers die wachten tot volgend jaar bij hun huidige hypotheekrente maar liefst 300 euro hogere maandlasten hebben. Uit cijfers van het CBS bleek vorige week dat een koopwoning in Flevoland in vijf jaar tijd gemiddeld 75 procent duurder is geworden. Daarmee behoorde Flevoland bij de koplopers van Nederland.

Onze Ambassadeurs