Jongeren willen blijven meepraten over formatie

Geschreven door Redactie
Jongeren willen blijven meepraten over formatie

Kabinetsinformateur Hamer heeft donderdag vertegenwoordigers van diverse jongerenorganisaties ontvangen. Ze zijn zwaar getroffen door de coronacrisis: opleidingen werden gesloten en banen verdwenen. Als het aan de jongeren ligt, was het niet de laatste keer dat ze mochten meepraten.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat jongeren werden ontvangen door een informateur. Dat gebeurde op uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer, die daar een motie over aannam van PvdA en ChristenUnie.

Volgens de jongeren is het belangrijk om een stabiele basis voor het leven te hebben, voor iedere jongere of die nou naar school gaat, studeert of al werkt. "Daarom is het tijd om eindelijk echt iets aan het klimaat te gaan doen. Ook moeten we kijken naar het leenstelsel en de arbeidsmarkt", zeggen ze.

Later donderdag kreeg Hamer de kunst- en cultuursector over de vloer. Ook die sector lijdt onder de pandemie en wil zo snel mogelijk weer helemaal open. Volgens kenners loopt die sector alleen dit jaar al 2,7 miljard euro aan inkomsten mis.

Vandaag ontving Hamer burgemeesters, werkgevers, vakbonden en ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. "Alle gesprekken zullen in het teken staan van de gevolgen van de coronacrisis en ideeën en voorstellen die kunnen bijdragen aan de weg naar herstel", zei ze.



Onze Ambassadeurs