Jongeren richten ravage aan op kampeerterrein De Banken

Geschreven door Redactie
Jongeren richten ravage aan op kampeerterrein De Banken

Kampeerterrein De Banken in Zeewolde wordt al meer dan twee maanden geteisterd door vandalen.

Ieder weekend ziet boswachter Rob Koetsier de schade toenemen. Volgens hem gaat het om een groepje hangjongeren dat inmiddels voor enkele duizenden euro's heeft vernield.

In het toiletgebouw worden vuurtjes gestookt, ruiten worden ingegooid en de lichtkoepel in het toiletgebouw is aan gruzelementen geslagen. Afgelopen weekend was het voor het eerst ook raak bij een van de campingbezoekers, een autospiegel is kapotgeslagen. “Je wordt er soms moedeloos van”, zegt boswachter Koetsier. Hij kan weinig doen aan de overlast. De BOA's van Staatsbosbeheer en de politie surveilleren nu vaker in het gebied.

“Het kost ons handen vol met geld en gaat ten koste van andere voorzieningen.” Het geld dat aan de reparaties moet worden uitgegeven, kan niet besteed worden aan andere zaken aan het terrein. Inmiddels zijn de vernielingen aan het toiletgebouw gerepareerd zodat de kampeergasten het weer kunnen gebruiken. Staatsbosbeheer, eigenaar van het kampeerterrein, heeft aangifte gedaan van de vernielingen.




Onze Ambassadeurs