Burgemeester Harderwijk met dood bedreigd

Geschreven door Redactie
Burgemeester Harderwijk met dood bedreigd

Een 56-jarige man uit Harderwijk moet vandaag voor de rechter verschijnen voor het bedreigen met de dood van burgemeester Harm Jan van Schaik van Harderwijk. De verdachte zou in juni vorig jaar mails gestuurd hebben aan diverse mailadressen, waaronder die van de gemeenteraad.

In die mails vroeg hij volgens het Openbaar Ministerie om 'de eerste standrechtelijke executie van de NEP-burgemeester van Harderwijk'.


De verdachte zou van maart tot en met juni de burgemeester in berichten op Twitter en Facebook en in mails onder meer hebben uitgemaakt voor 'NSB-achtige rioolrat', 'domme eend' en 'lulletje rozenwater met een simpele geest'. Ook beschuldigt hij Van Schaik ervan 'een ambtsmisdrijf te hebben begaan'. 


De verdachte zou het niet alleen hebben voorzien op de eerste burger van Harderwijk, maar van oktober 2018 tot en met mei vorig jaar ook beledigende mails aan vier anderen hebben gestuurd. 


Ook zij werden onder meer 'NSB-achtig' genoemd. De man kreeg op 6 juni vorig jaar een contactverbod opgelegd voor de vier slachtoffers en de burgemeester, maar een paar weken later zou hij Van Schaik opnieuw meerdere mails hebben gestuurd.

Onze Ambassadeurs