Iedereen kan zeilen

Geschreven door Wilma van den Broek
Iedereen kan zeilen

Zaterdag 29 mei j.l. was bij Watersportvereniging Zeewolde de Open Dag voor jeugd met een beperking.

Vanwege de quarantaineplicht en andere omstandigheden moest een aantal belangstellenden het helaas laten afweten. Anderzijds kon hierdoor extra veel aandacht aan de aanwezigen worden besteed. Het weer was super! Een zacht briesje en een mooi zonnetje.

Perfecte omstandigheden om het zeilen eens goed uit te proberen. Voor de één was het in een zeilboot zitten een totaal nieuwe ervaring, voor de ander was het juist een hernieuwde kennismaking met het zeilen. Iedereen heeft genoten, zowel de deelnemers als de aanwezige vrijwilligers. Er gingen vier boten het water op. Speciale boten met een extra voorziening, maar ook gewone boten. Want als je een beperking hebt dan is het niet altijd nodig om in een aangepaste boot te varen; gewoon als het kan, speciaal als het moet!

Vanuit de gemeente waren wethouder Ewout Suithoff en beleidsmedewerker Bob Verstralen aanwezig. De gemeente draagt het aangepast sporten en ook de watersport een warm hart toe en de banden tussen de gemeente Zeewolde en Watersportvereniging Zeewolde zijn dan ook uitstekend. Mede dankzij de steun van de gemeente Zeewolde en provincie Flevoland heeft Watersportvereniging Zeewolde een uitbreiding van de steiger kunnen aanschaffen. Deze wordt in de week van 7 juni geleverd!

Ook Sybrigje Westerhof (buurtsportcoach aangepast sporten) was aanwezig. Vooraf heeft ze geassisteerd met de publiciteit en samen met andere vrijwilligers hielp ze met de opvang en ondersteuning van deelnemers. Het in een boot stappen is niet altijd eenvoudig maar als je eenmaal in een boot zit en vaart met de wind in de zeilen valt alles van je af.

De potentiële zeilers kwamen enthousiast van het water. De kans is groot dat allen verder gaan met zeilen. Degenen die voor zeilles kwamen gaan vermoedelijk aan de les beginnen, degene die al kon zeilen gaat hoogstwaarschijnlijk vaker komen. Kortom: het was een waardevolle dag!

Heb je een beperking of ken je iemand met een beperking? Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar hansa@wvzeewolde.nl of bel naar 06-50460904. Wilma van den Broek, ervaringsdeskundige op het gebied van zeilen met een beperking, vertelt je graag over de mogelijkheden.

 

Onze Ambassadeurs