Drijvende woningen alsnog in trek

Geschreven door Redactie
Drijvende woningen alsnog in trek

Door de lage rente en de woningnood komt er een plan voor wonen op het water bij Zeewolde zeven jaar na de lancering alsnog van de grond.

De 19 beschikbare woonbootlocaties aan de Ossenkampweg zijn inmiddels verkocht en de gemeente wil dat er volgend jaar nog meer woonbootplekken worden aangelegd.

De gemeente Zeewolde maakte het in 2014 al mogelijk om in het buitengebied woonboten te leggen. De animo voor de locatie was groot, maar door de hoge prijs raakte Zeewolde de woonbootplaatsen toch niet kwijt. Projectontwikkelaar Balance d’eau ontwierp negen drijvende woningen die op de aantrekkelijke locatie aan de noordkant van het dorp moesten komen. Toch bleef de verkoop wat achterlopen bij de verwachting.

Door de veranderde marktomstandigheden zijn de drijvende woningen inmiddels toch allemaal weg. De verwachting is dat ook zeven nieuwe kavels snel verkocht worden. Deze gaan waarschijnlijk volgend jaar april in de verkoop. Het gaat dan om drie vrije kavels en vier plekken waar de projectontwikkelaar zelf een drijvende woning realiseert.




Onze Ambassadeurs