Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Ermelo met zilveren erespeld

Geschreven door Redactie
Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Ermelo met zilveren erespeld

Na 17 jaar als consul neemt de heer Van der Borg afscheid van de Oorlogsgravenstichting Ermelo. Hij was lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ermelo.

Hij was verantwoordelijk voor de in- en externe contacten over het onderhoud van de oorlogsgraven. In Ermelo liggen 17 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Barco van de Ruitenbeek heeft de heer Van der Borg opgevolgd als vertegenwoordiger.

In bijna elke Nederlandse gemeente is er wel een oorlogsgraf. De consuls hebben een belangrijke rol bij het bewaren en onderhouden van deze graven. In Nederland zijn er ongeveer 345 consuls die de Oorlogsgravenstichting steunen. Deze consuls worden officieel benoemd door de burgermeester van de gemeente waar ze werkzaam in zijn.

De Oorlogsgravenstichting waarborgt de herinnering aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers en zorgen ervoor dat ze kunnen worden herinnert door de huidige generatie en de generatie erna. Dit doet de organisatie door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.






Onze Ambassadeurs