De leukste spellen voor thuis!

Geschreven door Redactie

Blijf jij deze vakantie thuis en ben je opzoek naar iets wat je gezellig thuis kan doen? Bekijk dan de onderstaande spellen!

Hieronder staan een paar goede spellen. Zo hoef je je niet te vervelen.

Ticket to Ride

Ticket to Ride is een van de populairste bordspellen van het moment en wij begrijpen helemaal hoe dat komt! Het is een erg veelzijdig bordspel waarbij tactiek, inzicht en een klein beetje geluk goed samenkomen! Je hebt een kaart van Europa, treinen, tickets met verbindingen en je probeert de steden op die tickets met elkaar te verbinden. Wie dat het beste doet, scoort het meeste en wint het spel.

Patchwork

Een toegankelijk, tactisch tweepersoonsspel. Maak een zo groot mogelijke lappendeken. Hou daarbij rekening met zowel het inpassen van de lapjes als de tijd die dat kost. Sommige lapjes leveren tijdens het spel inkomen op. Het spel zit geweldig in elkaar met puzzelstukjes die je moet passen en meten. Omdat het zo puzzelend is, is het iedere keer weer anders.

7 Wonders Duel

Dit spel kan alleen gespeeld worden met twee spelers. Je gaat een stad bouwen in drie tijdperken. Ondertussen moet je een militaire macht opbouwen en welvaart ontwikkelen. Je kunt op allerlei manieren het spel winnen. Door veel welvaart, een grote militaire macht of gewoon door de mooiste stad te bouwen.

Roll & Write-spellen

Een nieuw genre zijn de Roll & Write-spelletjes. Dat zijn spelletjes waarbij je met dobbelsteentjes gooit en je waarde invult op scorebordjes.

Aanraders zijn Qwixx, Qwinto en Keer op Keer waarbij je beter en liefst sneller wilt scoren dan je tegenstanders. Deze spellen hebben geen vast aantal beurten, maar eindigen wanneer één van de spelers zijn blaadje tot een bepaald punt heeft gevuld, leuke twist!

The Game, Bad Bones en Vrijdag

Er zijn ook een aantal spelletjes die je alleen kunt spelen. The Game, kan met één tot vijf spelers. Bad Bones kan met één tot zes spelers en het spelletje Vrijdag is écht bedoeld voor één speler. De spelletjes zijn een leuke vervanging voor bijvoorbeeld Patiencen.

Keuze gemaakt? Alvast veel plezier!
Onze Ambassadeurs