Kip kerrie salade
Ingrediënten
- 1 kipfilet;
- Knoflook olijfolie;
- 1 eetlepel mayonaise;
- 2 eetlepels demi crème fraîche;
- 1 eetlepel kerriepoeder;
- Zot en peper.
Bereiding
Bak 1 kipfilet in knoflookolie op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Zorg ervoor dat de kipfilet niet te bruin wordt.
Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat de kipblokjes afkoelen. Voeg vervolgens 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels demi crème fraîche en naar smaak (ongeveer 1 eetlepel) kerriepoeder toe. Roer het mengsel goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Tips
- Serveer de kipkerrie salade op een cracker of snee brood met rucola;
- Doe er ook eens stukjes appel, mandarijn, ananas, lente-ui en/of walnoten door;
- De demi crème fraîche kan ook vervangen worden door Griekse yoghurt.