Steptocht naar Het Romeins Marskamp

Geschreven door Redactie
Steptocht naar Het Romeins Marskamp

Iedere dinsdagochtend een steptocht met een opgeleide stepinstructeur.

Je brengt tijdens de steptocht een bezoek aan de schaapskooi van Ermelo.

Na het bezoek wordt de route vervolgt naar het Romeins Marskamp. Niet zomaar het Romeins Marskamp maar het enige Romeinse Marskamp dat in Nederland is teruggevonden. Het leger van Marcus Aurelus heeft in het jaar 170 na Christus hier op de heide enkele dagen een kamp opgeslagen. Er wordt afgesloten met een bezoek aan de tentoonstelling Oog in Oog.

Deze toch wordt natuurlijk niet gereden op een zo’n klein stepje van vroeger. Nee er wordt gestept op een stoere Kickbike. Hier kan je langere tochten mee maken door de grotere wielen waardoor hij een goede draagkracht heeft. Dit moet je natuurlijk een keer hebben meegemaakt! Er wordt eerst een korte uitleg gegeven over de step techniek om veilig op pad te kunnen gaan. De Kickbike gaat namelijk harder dan je denkt.

De steptocht is iedere dinsdagochtend te boeken. Je vertrekt om 09:30 uur. Je bent 3 uur onderweg en de toch is vijftien kilometer lang. Je start vanaf camping De Haegenhorst, Fazantlaan 4 te Ermelo. Het is een maximum van 10 deelnemers en de kosten bedragen 15,00 euro per persoon inclusief de kickbike, het bezoek aan het museum en een


Onze Ambassadeurs