Gemeente denkt na over mogelijkheden kleine horecaplek in Crescentpark

Gemeente denkt na over mogelijkheden kleine horecaplek in Crescentpark

“Het cresentpark in Harderwijk is en blijft voorlopig een plek voor waterberging in combinatie met recreatie”.

Dat was het antwoord van het college van B&W op een verzoek of de gemeente wol meewerken aan een horecavoorziening in het park. Een goed voorstel maar het vraagt nog wel wat uitwerking en afstemming.

Een horecavoorziening past nu niet in de bestemming van de locatie. Het prak in de wijk Drielanden heeft als bestemming ‘Groen’. Het park is bedoeld als een waterbergingsgebied gecombineerd met speel-, sport- en recreatievoorzieningen. Bovendien is het park veel populairder dan eerst verwacht. Dit heeft echter wel gevolgen voor de parkeergelegenheden in de omgevende woonwijken. Als er dan ook een horecavoorziening bijkomt dan wordt de parkeergelegenheid nog slechter en daarmee ook de parkeerbehoefte. Dat gaat natuurlijk in de cijfers lopen.

Toch ziet het college de meerwaarde van een horecavoorziening. Hiervoor moeten de voorwaarden wel worden onderzocht. En er moeten natuurlijk meerdere partijen de kans krijgen om op dit plekje een horecavoorziening op te zetten. De komende periode wordt gewerkt aan een voorstel met voor- en nadelen, ook reacties vanuit de buurt zodat College en Raad een afweging kunnen maken.




Onze Ambassadeurs