Zeewolde krijgt een eigen Medisch Centrum

Zeewolde krijgt een eigen Medisch Centrum

Sinds 2018 waren er al gesprekken tussen ziekenhuis St Jansdal en een aantal huisartsen in Zeewolde om te komen tot een eigen Medisch Centrum.

Was het nog zo dat een maand geleden in de lokale media te lezen was, dat er nog druk gebouwd werd aan de Horsterweg, momenteel komen de berichten binnen dat in september Medisch Centrum Waterland de deuren open gaat doen.

Zorgverleners

De vraag voor St Jansdal was of Zeewolde een buitenpoli zou krijgen of dat het ziekenhuis kon participeren in het Medisch Centrum. Het lijkt er nu op dat het de laatste wordt. Voor het St Jansdal is Zeewolde een belangrijk gebied. Mede gezien omdat Zeewolde wordt gezien als een groeigemeente. Natuurlijk kijken ook meerdere ziekenhuizen naar Zeewolde. 

Het idee en de opzet van Medisch Centrum Waterland was afkomstig van drie huisartsen en de fysiotherapie, die voorheen werkte onder de naam Fysiotherapie Medisch Centrum Krachtenveld. De fysiotherapie zal verder gaan onder de naam Fysio MC Waterland en zal als eerste zorgverlener in het nieuwe centrum gaan werken. Daarna komen de drie huisartsenpraktijken Bongers, Knies en Pereira. Eind oktober zal het ziekenhuis haar afdelingen openstellen. Dit zal een röntgenkamer zijn; tevens spreekuren van verpleegkundig specialisten. 

Medisch Centrum

Het gebouw is modern en toegankelijk voor iedereen. Daarnaast heeft het gebouw een lift en een invalidentoilet. Alle ruimten hebben hun eigen kleur. Tevens een luchtverversingssysteem. Al bij al alles gericht op een groen centrum, gasloos en binnenkort met zonnepanelen. 

Op de begane grond komen BENU Apotheek, Coloriet Wijkzorg, Ziekenhuis St Jansdal, Podocare en Fysio MC Waterland. Op de eerste verdieping is er voor alle huisartsen een aparte ruimte. Daarnaast is er een balie waar de doktersassistenten samen gaan werken.

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

Onze Ambassadeurs