Zeewolde betreurt eerste sterfgeval door coronavirus

Geschreven door Redactie
Zeewolde betreurt eerste sterfgeval door coronavirus

Een 81-jarige vrouw uit Zeewolde is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft burgemeester Gerrit Jan Gorter woensdag bekendgemaakt. Zijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden en Gorter wenst hen sterkte met het verlies van hun dierbare. Met het overlijden van de Zeewoldense is nu in elke Flevolandse gemeente een sterfgeval door het coronavirus geconstateerd. 

Het aantal mensen dat landelijk is overleden aan de gevolgen van het virus, is met 147 opgelopen tot 2248. Voor zover nu officieel bekend zijn acht patiënten uit Flevoland gestorven. De gemeente Urk heeft drie sterfgevallen bevestigd. In de andere Flevolandse gemeenten is nu dus minimaal één sterfgeval door COVID-19 veroorzaakt. Gemeenten hebben aangekondigd nieuwe sterfgevallen niet meer actief, maar alleen bij uitzondering bekend te maken.  

Aantal besmettingen verder gestegen: 

Flevoland telt inmiddels 293 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 19 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 20.549 positieve tests geregistreerd. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. 

Uit de nieuwe gegevens blijkt verder dat binnen Flevoland tot nu toe de meeste ziekenhuisopnames onder Almeerders hebben plaatsgevonden, dat waren er 83. Lelystad volgt met 34 besmette inwoners die zijn opgenomen. Op Urk zijn 18 inwoners opgenomen in het ziekenhuis, in Dronten zijn dat er inmiddels 16. In Noordoostpolder gaat het om 8 mensen en in Zeewolde zijn 6 inwoners in het ziekenhuis opgenomen of zijn dat geweest. 


Onze Ambassadeurs