Eerste klassen strijden om prijs voor laagste verzuim

Geschreven door Redactie
Eerste klassen strijden om prijs voor laagste verzuim

Wie heeft het minste ongeoorloofd verzuim onder eersteklassers van de middelbare scholen in Harderwijk? Dat wordt de inzet van een leuke prijs, die op 18 november wordt uitgereikt in het kader van de 'Dag van het Recht op Onderwijs en Ontwikkeling'.

Het team leerlingzaken van Meerinzicht, dat voor zeven gemeenten, waaronder Harderwijk, werkt, houdt ieder jaar een actie rondom deze dag. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in de regio kregen bericht en de eerste klassen van vier middelbare scholen in Harderwijk proberen hun ongeoorloofde verzuim zo laag mogelijk te houden.

De actie is eind augustus gestart. Op 18 november reikt wethouder Gert Jan van Noort een lekkere verrassing uit aan de winnende klas.

Bewustzijn creëren

In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar nog steeds zijn er jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Met de actie wil leerlingzaken meer bewustzijn creëren en jongeren stimuleren het optimale uit hun opleiding te halen. Het uiteindelijke doel is het verminderen van schooluitval en het verbeteren van prestaties.



Onze Ambassadeurs