Nationaal kaas pizza dag

Geschreven door Redactie

Op 5 september zegt National Cheese Pizza Day: "Houd de toppings vast!" Dat klopt, kaas is alles wat je nodig hebt bij het vieren van deze pizzavakantie. Of de pizza nu zelfgemaakt of besteld is, maak er alleen kaas van.

Voeg een verscheidenheid aan kazen toe aan je taart om het te vieren. Smokey Gouda of een beetje gorgonzola kan het verwarren. Als je van een beetje cheddar houdt, is mild of scherp versnipperd over de bovenkant voldoende. Debatten prevaleren boven dunne of dikke korst. Dat debat is echter voor een andere dag. Bij deze gelegenheid staat de kaas in de schijnwerpers. In feite heeft dunne korst niet eens een dag. Hoe is dat gebeurt? Deep-dish doet dat echter wel. En National Pizza Day wordt gloeiend heet op 9 februari.

We weten echter wel een paar dingen over pizza in het algemeen. In het oude Griekenland bedekten ze hun brood met oliën, kruiden en kaas. Velen geloven dat dit het begin van de pizza is. In Byzantijns Grieks werd het woord gespeld als πίτα, of pita, wat taart betekent. De Romeinen ontwikkelden ook een versie van de pizzataart. De Romeinen gebruikten laurierblaadjes als smaakstof en bedekten het deeg met kaas en honing.

Als het gaat om de moderne pizza, wenden we ons tot Italië. Hun Napolitaanse flatbread creëerde het begin van de pizza die we vandaag kennen en waar we van houden. Het was gegarneerd met mozzarella kaas gemaakt van hoogwaardige buffelmelk.

Bestel of bak je eigen kaaspizza om het te vieren! Test een nieuw recept of organiseer een kaaspizzafeestje. Nodig vrienden uit om hun favoriete kaaspizza's te maken en geniet van elkaars gezelschap. Je kunt zelfs proberen een wereldrecord te breken. Maak de grootste kaaspizza of de dunste.

Onze Ambassadeurs