Renovatie Kampersluis bij Dronten start maandag 13 september

Geschreven door Redactie
Renovatie Kampersluis bij Dronten start maandag 13 september

Maandag 13 september start de renovatie van de Kampersluis (Colijnweg, Dronten) . Volgens planning is de renovatie op 14 november afgerond.

Tijdens deze 9 weken heeft het autoverkeer zeven dagen te maken met een stremming van de brug over de Kampersluis.

Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de hele periode gebruik blijven maken van de brug.

Autoverkeer

Tijdens de renovatieperiode heeft het autoverkeer naast een stremming op zeven dagen, vier weken te maken met een halve rijbaanafzetting, waardoor het verkeer dan om en om de brug moet passeren. De stremming en de halve rijbaanafzetting zijn als volgt gepland:

Van 13 september t/m 10 oktober Van maandag t/m vrijdag halve rijbaanafzetting van 7.00 uur tot 16.00 uur

Verkeersregelaars aanwezig

Van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober Dagelijkse stremming van 8.00 uur tot 16.00 uur

Donderdag 28 oktober en vrijdag 29 oktober Dagelijkse stremming van 8.00 uur tot 16.00 uur

Wanneer de brug voor het wegverkeer gestremd is, geldt er een omleidingsroute via de Vossemeerdijk, de Ketelweg, de Hanzeweg en de Colijnweg.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de sluis in feite de gehele periode van 13 september tot 14 november gestremd. Eind oktober/begin november wordt er op vier dagen een doorvaartmogelijkheid geboden. Het gaat om vrijdag 29 oktober, donderdag 4 november, donderdag 11 november en vrijdag 12 november. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheid is het noodzakelijk hiervoor uiterlijk een dag van te voren (voor 16.00 uur) een afspraak te maken via de bedieningscentrale, tel.: 0320 767610.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Werkzaamheden

De Kampersluis krijgt net zoals alle beweegbare bruggen en sluizen, die de provincie vanuit de centrale in Lelystad bedient, een nieuw en uniform besturings- en bedieningssysteem. Het bouwen van het nieuwe besturings-en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelverbindingen nodig, worden de schakelkasten vernieuwd, komen er nieuwe camera’s en slagbomen, een nieuwe omroepinstallatie en moet alles aangesloten worden op de centrale in Lelystad. Het oude sluiswachtershuisje wordt gesloopt, inmiddels is er al een nieuw gebouwtje geplaatst voor alle technische apparatuur.

Naast de elektrotechnische werkzaamheden wordt het beton waar nodig gerepareerd en wordt de brug opnieuw geschilderd.

Ketelsluis

Vanaf 1 november volgt de renovatie van de Ketelsluis, die vlakbij de Kampersluis ligt. Deze werkzaamheden lopen door tot 19 december 2021.

Meer informatie is te vinden op www.flevowegen.nl/projecten/kamperenketelsluis












Onze Ambassadeurs