Uitnodiging voor DTP- en BMR-vaccinaties

Geschreven door Redactie

Jongens en meisjes uit de gemeente Ermelo die zijn geboren in 2012 krijgen binnenkort een uitnodiging voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen die zijn geboren in 2011 en de vaccinaties vorig jaar niet hebben gehad, worden uitgenodigd.

Waar en wanneer zijn de vaccinaties?

De vaccinaties DTP-BMR worden gegeven op 16 september 2021. Kinderen worden uitgenodigd in tijdsblokken van 5 minuten. De vaccinaties zijn in zalencentrum Ermelo, Stationsstraat 137 in Ermelo. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit.

Waarom zijn de vaccinaties belangrijk?

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Wil je meer informatie over vaccineren?

Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl. De afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG is op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur bereikbaar voor vragen over vaccinaties van 4-18 jarigen via (088) 443 31 00. Of kijk op www.ggdnog.nl/kind-en-opvoeden/vaccinaties. Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij Icare jeugdgezondheidszorg.

Heb je een vaccinatie gemist?

Ben je nog geen 18 jaar en heb je je vaccinatie gemist? Ook daarvoor kun je bellen met de afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG. Ze zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur via (088) 443 31 00
Onze Ambassadeurs