Eerste buurtkast met houdbare levensmiddelen en huishoudelijke producten in gebruik

Geschreven door Redactie
Eerste buurtkast met houdbare levensmiddelen en huishoudelijke producten in gebruik


Wethouder Luc Baaten nam op woensdag 8 september het eerste buurtkastje in gebruik.

In het buurtkastje kunnen buurtbewoners houdbare levensmiddelen en huishoudelijke producten uitwisselen onder het mom van “Geef wat je kunt missen, neem wat je nodig hebt”. De wethouder plaatste diverse levensmiddelen in de buurtkast. 

Bouwplan van Stichting SoGood

Het initiatief komt van Ger en Ria Koreman en Barbara van der Vliet. Zij zagen dit initiatief in andere gemeenten en benaderden de Stichting SoGood uit Amsterdam. Na een oproep op Facebook meldden zich 45 belangstellenden in Lelystad. Van de Stichting SoGood mochten ze het bouwplan gebruiken. Met hulp van “Mensen Maken de Buurt” is een pilot gestart om 10 kastjes verspreid door Lelystad te plaatsen. De eerste staat sinds woensdag aan de Breehorn bij Rina Bakker. Zij was gelijk enthousiast: “Ik heb vaak wat over of ik haal per ongeluk iets wat ik al in huis heb, en zo hoef ik het niet weg te gooien.”

Verspilling tegengaan

De initiatiefnemers zien het kastje niet alleen als manier om verspilling tegen te gaan, maar ook als ontmoetingsplek voor buurtbewoners. De kastjes zijn gemaakt bij het Werkbedrijf en worden geplaatst door de bewoners zelf. Met hulp van de initiatiefnemers. Een mooie samenwerking vond wethouder Luc Baaten die de initiatiefnemers bedankte voor hun inspanning om dit initiatief naar Lelystad te halen.

Heb jij ook een leuk idee voor jouw buurt?

Kijk dan op de website www.mensenmakendebuurt.nl voor nog meer inspiratie. Stuur een mail naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of bel met de bewonersconsulent via telefoonnummer 14-0320.



Onze Ambassadeurs