Buiten zijn is goed voor je!

Geschreven door Redactie

Buiten zijn is goed voor je.

Bij zon daglicht maken we serotonine aan, serotonine heeft invloed op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust. Zie je een keer minder daglicht, bijvoorbeeld tijdens de donkere wintermaanden, dan kan dit invloed hebben op je humeur.

Natuurgeluiden hebben een gunstige invloed op ons welzijn. Zowel voor onze lichamelijke als mentale gezondheid. Vooral op onze omgang met stress heeft de buitenlucht een positieve invloed op ons. Uit onderzoek blijkt dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning al binnen drie minuten dalen in een natuurrijke omgeving.

Buiten zijn is ook gezond vanwege de positieve invloed op de werking van je hersenen. Om te beginnen kan het je creativiteit begunstigen. Ben je op zoek naar inspiratie? Ga naar buiten en laat je hersenen het werk doen. Ook je concentratievermogen verbetert in de buitenlucht. Je zintuigen werken door een fris briesje optimaal, waardoor je je nog beter kunt focussen.
Onze Ambassadeurs