Monica Stam exposeert in het gemeentehuis

In de raadzaal van het gemeentehuis in Zeewolde is een expositie ingericht met schilderijen van Monica Stam. Er hangen acht schilderijen van verschillende dieren in olieverf.

Expositie tot en met 19 november

U kunt de doeken tot en met 19 november bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, alleen als de raadzaal vrij is.

Voor de expositie heeft Monica gekozen voor schilderijen van dieren in olieverf. Monica: “Dieren zijn altijd prachtig om te schilderen. Van hond tot kat, apen, kippen, koeien, noem maar op.” Daarnaast schildert ze ook andere onderwerpen. Ze werkt met verschillende materialen zoals olieverf, acrylverf, aquarelverf, pastelkrijt, maar ook potloden. “Het is mooi om te zien hoe een onderwerp er anders op komt te staan door keuze van materiaal”. Monica noemt haar werk realistisch. Monica: “Doordat ik ook met het paletmes werk, krijg je andere boeiende resultaten, heel interessant. Het blijft altijd leuk om met nieuwe materialen te experimenteren.”

Het talent om te kunnen schilderen heef ze van haar opa. Ze is al van jongs af aan bezig met schilderen. Ook heeft ze jarenlang schilderlessen gevolgd bij kunstschilder Koos Baas in Nunspeet. Daar heeft ze veel geleerd. Monica: “Uiteindelijk ga je zelf je eigen gang. Zo heb ik in de afgelopen jaren veel verschillende werken gemaakt. In mijn atelier geef ik teken- en schilderlessen aan kinderen, tieners en volwassenen. Ik vind het mooi om mijn passie voor het tekenen en schilderen over te brengen. Het is dan ook leuk om te zien hoeveel talent mensen hebben zonder dat ze dit zelf in de gaten hebben, aldus Monica.”

Monica Stam

Monica Stam is geboren in Den Haag. Ze is opgegroeid op de Veluwe en woont in Zeewolde. Het meeste van haar werk ontstaat door eigen foto’s. Benieuwd naar haar werken? Al haar werken zijn te vinden op haar website. Ga voor meer informatie naar www.trecolori.nl.


Onze Ambassadeurs