De beste elektrische auto’s van 2021

Geschreven door Redactie

De verkoop van elektrische auto's is booming, en geen wonder: de beste zijn stil, goedkoop in gebruik en soepel om te rijden.

Elektrische auto's betreden nu de mainstream, goed voor 6,6% van de verkoop van nieuwe auto's vorig jaar. Bovendien zal hun opkomst alleen maar versnellen naarmate er regels worden ingevoerd om het soort voertuigen dat in grote steden wordt toegelaten te beperken.

Dus, aan welke elektrische auto's moet je denken? Hier tellen we onze top 10 af en onthullen we degene die we moeten vermijden.

Jaguar deed het beter dan de meeste rivalen met de lancering van zijn eerste elektrische auto, de I-Pace, en het blijft een indrukwekkende machine. Bovendien is hij snel, leuk om mee te rijden en heeft hij het meest stijlvolle interieur van alle Jaguars tot nu toe. Houd er rekening mee dat er nieuwere alternatieven zijn die minder kosten om te kopen en sneller in rekening kunnen worden gebracht.

De Hyundai Ioniq 5 combineert een opvallend uiterlijk met een ongelooflijk ruim en praktisch interieur en veel standaarduitrusting. Het rijcomfort en de verfijning laten de kant een beetje zakken als je kiest voor de grotere lichtmetalen velgen, maar het is nog steeds een aantrekkelijke toevoeging aan de grote elektrische auto's.

Het is misschien een iets zachtere versie van de Porsche Taycan, maar twijfel er niet aan dat de E-tron GT een geweldig sturende elektrische auto is. Het is ook snel, comfortabel en redelijk praktisch. De Tesla Model S is echter sneller en ruimer voor gezinnen.

Afgezien van enkele stylingdetails en het feit dat de verbrandingsmotor is vervangen door een elektromotor, is de iX3 in wezen een BMW X3 en dat is maar goed ook. Het betekent dat je een praktische en stijlvolle SUV krijgt met het beste infotainmentsysteem dat er is. En het betekent dat hij beter stuurt en hanteert dan rivalen, terwijl hij ook comfortabel rijdt.

Als er ooit een auto is geboren om in de stad te rijden, dan is het de nieuwe Fiat 500. Hij is korter dan zijn belangrijkste rivalen, dus past in ruimtes waar ze niet passen, terwijl een korte draaicirkel, ultralichte besturing en uitstekend zicht naar voren het bijzonder gemakkelijk maken om te manoeuvreren terwijl het op een verfijnde, soepele manier door krappe stadsstraten schiet. En natuurlijk is hij, in tegenstelling tot zijn concurrenten, verkrijgbaar als cabriolet.

Als je op zoek bent naar alle gebruikelijke voordelen van elektrische auto's, maar iets wilt dat ook absoluut opwindend is om te rijden, dan is de Porsche Taycan de auto voor jou. Het is zelfs redelijk praktisch en heerlijk stijlvol vanbinnen, dus hoewel het zeker niet goedkoop is, is het elke cent waard.

Er zijn maar weinig auto's die vóór hun lancering zoveel hype kregen als de Model 3, en nog minder auto's kunnen tippen aan wat het in werkelijkheid te bieden heeft. De meest betaalbare auto van Tesla is geweldig om in te rijden, boordevol technologie, snel (belachelijk dus in Performance-vorm) en verrassend praktisch. Houd rekening met een concurrerende prijs, vooral gezien het enorme tempo, en het is niet alleen de beste allround elektrische auto die momenteel te koop is, maar ook een van de beste keuzes.
Onze Ambassadeurs