Monument voor overleden kind onthuld

Geschreven door Redactie

Op begraafplaats Ölandhorst in Lelystad wordt woensdagavond een monument voor het overleden en stil geboren kinderen onthuld. 

Ger Koreman bracht het idee naar boven om een monument hiervoor te maken. Vorig jaar bracht hij het plan in op de motiemarkt van de gemeente en inmiddels is de herinneringsplek waar gemaakt.

Volgens Koreman miste Lelystad nog een plek waar mensen heen kunnen bij het verlies van een kind. Het idee ontstond bij hem op Wereldlichtjesdag. Dat is een wereldwijde herdenkingsdag voor overleden kinderen. Wereldlichtjesdag valt elk jaar op de tweede zondag van december.

Het monument bestaat uit een grote steenkorf waaraan mensen een slotje, bloemen of knuffels mogen hangen. Door het slotje aan het monument te hangen en het sleuteltje mee naar huis te nemen, blijven de ouders of personen altijd verbonden met het kind.Onze Ambassadeurs