The Voice of Urban Nature: Floriade-paviljoen Almere en Amsterdam

Geschreven door Redactie
The Voice of Urban Nature: Floriade-paviljoen Almere en Amsterdam

De gemeenten Almere en Amsterdam presenteren zich bij Floriade met een gezamenlijke inzending, 

‘The Voice of Urban Nature’.

Ze laten zien hoe zij samen bouwen aan de groene stad van de toekomst. Verbonden met, en omgeven door de natuur, en bouwen mét natuur, als gelijkwaardige partner van de mens. Met een eigen ‘stem’ voor de natuur: The Voice of Urban Nature. Films, podcasts en inspirerende voorbeelden leren je meer over een nieuwe relatie tussen stad en natuur in Amsterdam en Almere in een natuurlijk paviljoen.

Het paviljoen wordt een showcase op het gebied van biobased bouwen met lokale grondstoffen zoals Amsterdamse lisdodde, Almeerse vezelhennep met kalk van oesters uit Zeeland en uit het drinkwater van Amsterdam en meekrap voor het kleuren van de wanden. Jan Hoek, wethouder Floriade: "Een heel mooi onderdeel is het gezamenlijke programma WeMakeThe. City Green van Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) en Avanti (Almere). Ruim een jaar lang zijn er lezingen, talkshows, workshops, expedities, exposities en films. Dat is waar het uiteindelijk om gaat: mogelijk maken dat mensen elkaar ontmoeten, kennis met elkaar delen en elkaar inspireren. Samen aan de slag met de vraag hoe we grote steden ook in de toekomst leefbaar houden." Het paviljoen wordt na afloop van de Expo deels in Almere en deels in Amsterdam herplaatst en hergebruikt gedurende een periode van tenminste vijftien jaar.

Hans Bakker, algemeen directeur Floriade Expo 2022: “Floriade is trots dat het Amsterdam - Almere paviljoen de Expo gaat verrijken. The Voice of Urban Nature laat in de praktijk zien, wat we met het thema van de Expo, Growing Green Cities, voor ogen hebben. Het is mooi dat in aanloop naar Floriade het programma van WeMakeThe.City Green nu al aandacht geeft aan groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.”

Onze Ambassadeurs