Vandaag is het Dag van het zicht

Geschreven door Redactie
Vandaag is het Dag van het zicht

Elk jaar is de tweede donderdag in oktober World Sight Day. Op deze dag hebben het Internationaal Agentschap voor de Preventie van Blindheid (IAPB) en de Wereldgezondheidsorganisatie het bewustzijn van het probleem van slechtziendheid vergroot.

Natuurlijk is World Sight Day voor iedereen met zichtproblemen, maar we mogen niet voorbijgaan aan het feit dat 80% van alle gevallen van blindheid of slechtziendheid wordt veroorzaakt door vermijdbare oorzaken. Maar liefst 90% van de blinden/slechtzienden woont in ontwikkelingslanden waar vaak onvoldoende zorg is. Er zijn ook 19 miljoen kinderen onder deze blinden.

We mogen ons dan ook verheugen op een groot aantal reclamecampagnes tijdens World Sight Day: blindenorganisaties gaan de overheid overhalen meer geld vrij te maken voor zichtonderzoek. Maar het belangrijkste is dat deze dag alle mensen met een slecht gezichtsvermogen oproept om zich te verenigen.Onze Ambassadeurs