Gezelligheid en volop beweging tijdens de beweegweek voor ouderen in Ermelo

Geschreven door Redactie
Gezelligheid en volop beweging tijdens de beweegweek voor ouderen in Ermelo

Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V., Welzijn Ermelo, Zorggroep Noord West Veluwe en Bartiméus hebben dit jaar de handen ineen geslagen om van 8 t/m 12 mei 2023 samen een beweegweek voor ouderen te organiseren. Dit wordt een fantastische week vol beweging, gezelligheid en inspiratie!

Ouderen bewegen het minst van alle leeftijdsgroepen, en dat terwijl beweging juist zo belangrijk is om fit en gezond te blijven. Velen zijn het plezier in bewegen verloren, hebben last van (chronische) klachten of zijn bang om te vallen. Tijdens de Beweegweek voor ouderen laten de organisaties de inwoners van Ermelo zien dat er op tal van manieren bewogen kan worden. Zelfs vanuit een (rol)stoel zijn er allerlei mogelijkheden.

Niet alleen ouderen worden geïnspireerd tijdens deze week, ook zorgmedewerkers kunnen hier veel van leren. Door anders te kijken en tools aan te reiken, wordt het voor de medewerkers leuker om ook na deze week bewoners op een eenvoudige manier in beweging te brengen.

Interactie gaat samen met de elektronische Duofiets van Welzijn Ermelo op pad en organiseert leuke beweegactiviteiten op locatie bij de Zorggroep Noord West Veluwe. Medewerkers van Bartiméus zetten ook de duofiets in om samen met hun bewoners in beweging te komen. Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Samen bewegen verrijkt bovendien je sociale leven, maakt je gelukkiger en gezonder. Kortom, het is het beste medicijn voor een fijner leven! Het is een week vol plezier, gezelligheid en inspiratie.

Onze Ambassadeurs