De herfst beginnen met zoet pompoenbrood
De herfst is begonnen! Wat past er meer bij de herfst dan pompoenen? Maak daarom je eigen pompoenbrood!
Ingrediënten
- 400 gram koelverse pompoenstukjes;
- 170 gram dadels zonder pit;
- 3 eieren;
- 75 milliliter zonnebloemolie;
- 2 theelepels appelciderazijn;
- 3 eetlepels amandelpasta;
- 220 gram volkorentarwemeel;
- 16 gram bakpoeder;
- 1,5 theelepel koek- en speculaaskruiden;
- 25 gram pompoenpitten;
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoen-stukjes zacht en gaar in ongeveer 20 minuten. Laat deze afkoelen en maak van de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta tot een puree. Dat kun je doen met bij -voorbeeld een staafmixer. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 180°C
- Meng in een andere kom het meel met bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout. Roer daarna het meelmengsel door het pompoen-mengsel tot een geheel.
- De cakevorm bekleed je vervolgens met bakpapier. Schep het beslag in die vorm en bestrooi deze met pompoenpitten. De cake moet ongeveer 40 minuten in de oven. Prik een satéprikker om te kijken of de cake gaar is. Zodra de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.