Gedegen begroting van gemeente om onzekerheden op te vangen

Gedegen begroting van gemeente om onzekerheden op te vangen

Met een structureel sluitende begroting voor het komende begrotingsjaar sluit het huidige college van B&W hun zittingsduur af.

“De financiële uitdagingen zijn er ten opzichte van vorig jaar niet minder op geworden. Maar de begroting biedt een goede basis voor de toekomst”, aldus wethouder Financiën Jeroen de Jong. “Het blijft opletten geblazen want er zijn mooie kansen maar ook nog wat tegenvallers te verwachten.

Er is de afgelopen vier jaar op tal van terreinen heel veel gerealiseerd

De wethouder: “Dat hebben wij als college samen met de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie gedaan. Ondanks alle financiële uitdagingen waarvoor we geplaatst werden”. Het uitgangspunt was het voeren van een structureel degelijk financieel beleid zonder extra woonlasten. "En dat lijkt gelukt al blijft het voor het onderdeel afval wel ook aan bewoners zelf om invloed te hebben op de woonlasten. Samen naar minder afval helpt voor de duurzaamheid, maar ook voor de portemonnee."

De kadernota die aan de begroting voorafgaat is al door de raad vastgesteld

In de kadernota worden de plannen voor de komende jaren in beeld gebracht. De begroting wordt daarop gebaseerd. De wijzigingen die inmiddels op de kadernota zijn aangebracht zijn verwerkt en opgenomen in de begroting.

De opzet van de begroting is vanaf deze periode anders dan voorgaande jaren

In de begroting wordt per taakveld aangegeven wat de gemeente wil, wat gedaan moet worden en wat het mag kosten. Over een aantal weken bespreekt de raad de begroting. Na de bespreking wordt de begroting door de raad vastgesteld.





Onze Ambassadeurs