Mexico-Stad, een enorme culturele stad

Geschreven door Redactie
Mexico-Stad, een enorme culturele stad

Ciudad de México, Mexico City

De hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad. De stad is het culturele centrum van het land. In 1521 werd de stad gesticht op de ruïnes van de oude Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. De hoofdstad is gelegen in het Dal van Mexico op 2240 meter boven de zeespiegel. Hierdoor geldt de stad als grootste hooggelegen stad ter wereld. De stad is opgedeeld in zestien gemeentes.

Mexico-Stad is een stad vol bezienswaardigheden en geschiedenis. Een van de meest bezochte plaatsen is Zócalo. Zócalo is het op twee na grootste plein ter wereld. Het plein wordt in het Mexicaans “Plaza de la Constitución” genoemd, is het Nederlands vertaald betekent dat “Plein van de Grondwet”. Het plein heeft een oppervlakte van 46.800 vierkante meter. Elke dag wordt er op het plein een gigantische vlag van Mexico gehesen. Mogelijk de zwaarste vlag ter wereld.

Een probleem in deze prachtige stad is het verkeer. Mexico-Stad is een van de grootste steden ter wereld. De stad heeft zo’n 22 miljoen inwoners, en dat aantal groeit nog steeds. Er is een uitgebreid metrosysteem, maar in de spitsuren kan het nauwelijks iedereen vervoeren. Nieuwe metrolijnen of ander vervoer zijn lopen al achter op het moment dat ze voltooid zijn. De luchthaven van de stad is de Internationale Luchthaven Benito Juárez.



Onze Ambassadeurs